Globoscuro (IT)



Italianen hebben een bijzondere verhouding met abstract muziek. Mushroom's Patience is bekend (voor zover dat mogelijk is in deze kringen), maar er is meer. Vandaag Globoscuro, Italiaans: 'obscuur' & 'wereldbol', Globoscuro, Italianen: Emiliano Pietrini & Fabrizio Barsanti.

Als je hier eerder al genoot van 833-45, Off The Sky en/of Piscis, dan weet je ongeveer wat je kan verwachten. Maar er is meer dan geruis, geklik, gekraak en gezoem, want Globoscuro slaat uit naar zowel de duistere als de serene kant. Dat de gigerteller in de praktijk bijna non-stop de freaky uitziende, in biomechanisch alien-slijm gedrenkte, beschaduwde kant van het display opzoekt, zorgt er voor dat je de solipsistische schoonheid van de rustige gedeeltes nog meer op prijs stelt. What isn't out there can't hurt you. Want als ik één album als alternatieve soundtrack voor de film 'Alien' zou moeten nomineren, zou dat waarschijnlijk Globoscuro's 'Research' (2008) zijn. Je bent gewaarschuwd/lekker gemaakt.

Platen, dus. Waar te beginnen? De kwaliteit van de albums is constant. Er is progressie, maar ook het eerdere werk ('2001-2002', uitgebracht in 2006) is inventief - hoewel minder scherp geproduceerd. De sound is organischer, en er lijkt meer nadruk te liggen op enigszins melodische elementen.

Het album 'Roundabout' is een verzameling van eerder werk en is uitstekend geschikt om als proefrit te gebruiken. Hier zijn je sleutels.


Globoscuro - 2001-2002 (2006)

Release-pagina
Download

Globoscuro - You'll Be a Lamp of the Morning (2007)

Release-pagina
Download

Globoscuro & Roberto Maldoror Manfredini - Ginnungagap (2007)

Release-pagina
Download

Globoscuro - Hated by Butterflies (2007)

Release-pagina Niet beschikbaar!
Download

Globoscuro - Research (2008)

Release-pagina
Download

Globoscuro - Roundabout Anthology (2008)

Release-pagina Niet beschikbaar!
Download

0 comments:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.