This Morn' Omina (BE)



Als je mijn weblog volgt, weet je dat ik een voorkeur heb voor genrebenders. Een kruising van invloeden die iets geheel nieuws oplevert. Wederom uit de duistere, tranceopwekkende rituele & zuiderbuurlijke hoek, de hoek waar Aluk Todolo zich ook verschurkt, komt This Morn' Omina (Myspace).

This Morn' Omina beweegt zich in het raakvlak tussen industriële en psychedelische electronische muziek. De originele tranceopwekkende muziek, de 'proto-trance', de psychoactieve oersoep in de menselijke geest waar zelfs de neanderthalers al op dansten, is een monotone, repetitieve beuk. Deze minimalistische, verschuivende progbeuk vind je bij This Morn' Omina terug als de basis van de muziek. Daaromheen trommels die in de diepste jungles niet zouden misklinken - jungles waar toevallig net een commune hippiekoppensnellers een freestyle-didgeridoobattle organiseert. In de verte is een psychedelisch trancefestival bezig, waar een paar didgeridoospelers spoorloos verdwenen zijn...

Hoe de zwaar distorted gabber-achtige beats erin passen - dát kan je zelf beluisteren.



Zoals je aan de foto ziet, moet een optreden van This Morn' Omina een show zijn die lichamelijk het uiterste van je vergt. De opzwepende, transformerende ritmes gaan láng door en zijn prima geschikt om je in te verliezen. This Morn' Omina klinkt over het algemeen vrij duister - de thema's waren geloof ik paniek, frustratie, woede en richtingloosheid; ellende houdt immers van gezelschap en een goed glas wijn met gelijkgezinden. Toch is die duisternis er niet overal, en verschilt het per CD hoe 'zwaar' de muziek is.



Ik heb bij lánge na niet alle platen van This Morn' Omina kunnen vinden. 'Taiu' en 'Les Passages Jumeaux' zijn bovendien respectievelijk de derde release uit de 'Hegira'-cyclus en de tweede release uit de 'Nyan'-cyclus. Mijn blik op de discografie is dus helaas beperkt tot deze albums. Op basis van mijn auditieve osmose tot nu toe kan ik deze band in ieder geval keihard aanraden.


This Morn' Omina - Taiu (2000)

Proberen
Consumeren Out of print!

This Morn' Omina - Son of the Sun Promo (2001)

Proberen
Consumeren Out of print!

This Morn' Omina - 7 Years of Famine (2003)

Proberen: deel 1 deel 2
Consumeren

This Morn' Omina - Les Passages Jumeaux 2CD (2007)

Proberen: CD1 CD2
Consumeren

0 comments:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.