Cisfinitum (RU)



Cisfinitum is het muzikale project van de Russische muzikant en componist Evgueny Voronovsky. Voronovsky is klassiek opgeleid - hij heeft op het staatsconservatorium in Moskou gezeten - en dat hoor je terug in zijn muziek. De electronische en akoestische klanken die hij en zijn groep medemuzikanten (die grotendeels anoniem blijven) produceren, zijn enorm gedetailleerd. Hemels zwevende en industrieel schrapende geluiden wisselen elkaar op een vlekkeloze manier af.

Voronovsky zelf is professioneel violist, en je hoort dan ook zeer regelmatig strings terugkomen (hoewel niet in elk nummer). Electroakoestisch gemanipuleerde strings, welteverstaan. Het zou gemakkelijk zijn om Cisfinitum met Stars of the Lid te vergelijken, en dat ga ik dan ook doen.

Cisfinitum is electronischer en abstracter, tegelijk metaliger en toch dramatisch. Door het uitgebreidere pakket aan geluiden (viool, piano, vocals, wind- en percussie-instrumenten) kunnen de nummers in principe alle kanten op gaan, hoewel Voronovsky een voorkeur heeft voor de duisterder kanten van de ambient. Zelf noemt hij zijn muziek 'industrial-ambient-lezing van academische en traditionele muziek'. Zo.

Voor mensen die van ambient en drones met scherpe randjes houden is deze muziek zeker aan te raden. Deze muziek is niet speels, maar serieus en je mag er dan ook serieus van genieten. Koptelefoon op, ogen dicht en wegzweven.

Hieronder alle vier de netlabel-releases van Cisfinitum. Het eerste album (uit 1998!) is duidelijk anders dan het nieuwere materiaal. Vrijwel geen viool, en meer gebruik makend van metalige geluiden. Malgyl en Landschaft zijn helemaal in balans tussen mooi en moeilijk. Verder nog een link naar een live-set van Cisfinitum die is opgenomen tijdens een RU.NOISE-party in Kiev in Ukraine. Deze set heeft, in tegenstelling tot de albums, elementen van power electronics en noise erin, maar je hoort nog steeds duidelijk dat het Cisfinitum is.


Cisfinitum - 0 vs. 0 (1998, 2004 reissue)

Release-pagina
Download

Cisfinitum - Landschaft (2005)

Release-pagina
Download

Cisfinitum - Malgyl (2005)

Release-pagina
Download

Cisfinitum - Live at RU.NOISE Kiev (2004 reissue)

Release-pagina
Download

1 comments:

  1. Anonymous said...

    GREAT ARTIST!  


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.