Surface of Eceon (USA)



Surface of Eceon (of Surface of Eceyon, de band is er zelf geloof ik nog niet helemaal uit) is een groep samengesteld uit leden van bekende psychedelische rockbands: Landing, White Rainbow, Jackie-O Motherfucker en Yume Bitsu. De term 'supergroup' is dan ook niet uit de lucht gegrepen!

Surface of Eceon maakt space rock-achtige muziek, die is licht is zonder zweverig te worden. Het is duidelijk dat ze zich door de post-rock hebben laten beïnvloeden. Zachte strijkinstrumenten, subtiele drums, euforische gitaren, stuwende baslijnen, gloeiende synthesizer-effecten, sporadische zang - allemaal instrumenten die zich samen als een warme, in LSD gedrenkte deken om je heen wikkelen en je het wijdse oppervlak van het fantasy-landschap van Eceon laten zien. Er schijnt nog een verhaal en een hele myhtologie achter te zitten, maar dat kon ik uit de muziek zelf niet duidelijk op maken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat je er zélf bij ziet.

Er zitten ook wat minder lievige nummers tussen, waarbij de electrische gitaren de boventoon voeren. Een uitstekende manier om de diepte in te gaan: het wordt wél interessant maar niet te moeilijk. Een uitstekende band om met anderen te delen tijdens rustige momenten. De muziek is rustig, maar niet zoetsappig. De thema's zijn fantasmagorisch, maar worden je niet opgedrongen.

Surface of Eceon heeft inmiddels vijf albums uitgebracht: 3 full-length albums, één EP en een split-album met Paik en Kinski (die ik helaas niet voor jullie heb kunnen vinden). Alle vier de albums zijn goed, en vergelijkbaar qua inhoud - dus kijk zelf maar waar je begint.

Helaas heeft Surface of Eceon al een tijdje niets nieuws uitgebracht en zijn ze momenteel niet aan het touren, dus als je ze wil supporten raad ik je aan te overwegen hun platen aan te schaffen. Van 'Revenge of Dragyyn' zijn er nog LP's over. Idee?


Surface of Eceon - The King Beneath the Mountain (2001)

Proberen
Consumeren Out of print!

Surface of Eceon - Dragyyn (2003)

Proberen
Consumeren

Surface of Eceon - The Tussyan Ruins EP (2003)

Proberen
Consumeren Out of print!

Surface of Eceon - Revenge of Dragyyn (2004)

Proberen
Consumeren

3 comments:

  1. Anonymous said...

    Thank you very much for this records!!!

    Marley  

  2. ClearIsland said...

    dankje!  

  3. Deocliciano Okssipin Vieira, aka Ochyming said...

    It is very kind of you.
    THX!  


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.