Tzolk'in (BE)



Deel twee in wat een serie wordt over Belgische duistere electronicawarlocks/trommelsjamanen. Er is meer dan alleen een Belgian connection: Nicolas Van Meirhaeghe (aka Empusae & lid van This Morn' Omina - tevens deel 1 in deze serie) heeft samen met Flint Glass het project Tzolk'in. Zo.

Tzolk'in is net als This Morn' Omina donker, met trommels en electronica. Maar waar This Morn' Omina (bij vlagen) hard en (altijd) monotoon is, is Tzolk'in (bij vlagen) speelser en (altijd) melodieuzer. Het is dezelfde jungle waar ook de eerder genoemde hippekoppensnellers didgeridooëren, maar dan de WNF-versie van die jungle, waar alles een wonder van moeder natuur is.



Het eerste album is bijna episch; het tweede album bijna mellow. Net als Shpongle baant Tzolk'in een eigen pad door het oeroude regenwoud van de transcendentale ritmes. Net als bij Shpongle is het nieuwere werk melodieuzer, alsof de maker zich méér thuis voelt in zijn groene omgeving. Wat eerst vechten tegen de begroeiing was, is nu moeiteloos aan een liaan door de bebossing zwengelen.

Zéér aan te raden als je van trippy, laid-back muziek houdt. Geniet ervan.


Tzolk'in - Self-titled (2004)

Proberen
Consumeren

Tzolk'in - Haab (2008)

Proberen
Consumeren

0 comments:


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.